PIZZA! Den definitiva guiden.
Nu är det stopp! Det är dags att upptäcka pizzas hemligheter. Detta är den första guiden om bakning tillägnad nybörjare, men även…
Mjöl – Hur väljer man rätt?
När du surfar på internet kan du stöta på artiklar och forum om att välja det bästa mjölet. Sanningen är att det inte finns mer ”bra” eller…
Surdeg vs Lievito Madre
Surdeg och Lievito Madre kan definieras som olika tvillingar. Båda är i princip degar som består av vatten och mjöl och får mogna i rumstemperatur under mer eller
Stenmalet mjöl – Vad gör det speciellt?
Stenmalet mjöl förändrar smaken och egenskaperna hos den färdiga produkten, framför allt i fullkornsmjöl, men…
Degar – Bättre direkt eller indirekt metod?
Bakade produkter kan delas in i två stora familjer, de med direkta degar, där alla ingredienserna i receptet sätts in i en enda fas, och…
Fullkornsmjöl vs Typ 00
Fullkornsmjöl har en klihalt mellan 1,30 % och 1,70 %, i minskande grad typ 2 med en halt på 0,95 %, typ 1 med 0,80 %, typ 0 med 0,65 % för att sluta med typ 00 med den…